Nyheder

Opdaterede kaffetal for 2023

I Danmark elsker vi kaffe som er mere end blot en drik – det er en livsstil, en essentiel komponent i dagligdagen, på arbejdspladsen og i vores sociale liv. Vores traditionelle brygning af filterkaffe har udviklet sig til en mangfoldig kaffekultur, som favner alt fra espresso til specialbryg.

 

Denne udvikling har ikke kun øget vores interesse for kaffe; den har beriget vores smagsløg og inspireret mange til at udforske og nyde et bredere udvalg af kaffevarianter. Resultatet er et vedvarende højt og stabilt forbrug, der afspejler kaffens vigtige plads i danskernes hjerter.

 

De nyeste tal for 2023 er nu tilgængelige. Her på siden finder du opgørelserne “Antal kopper“, som viser det imponerende antal milliarder af kopper kaffe, danskerne drikker derhjemme, mens “Volumen“, afslører tendenser i vores kaffeforbrug, målt i tons.

 

Begge opgørelser tager udelukkende højde for kaffe købt i supermarkedet, hvilket indikerer, at vores faktiske forbrug, herunder kaffe nydt “out of home”, er endnu større. Dyk ned i tallene og bliv klogere på vores nationale kafferejse.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation stiller gratis tværfagligt undervisningsforløb om kaffe til rådighed. Materialet er udviklet til fagene: geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne stifter i arbejdet med materialet bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.