Volumen

Danskerne fragtede i 2018 svimlende 22.064 tons kaffe hjem til køkkenskuffen. Hvis du har lidt vanskeligheder med at forestille dig det enorme tal, så er du nok ikke den eneste… for at sætte det i perspektiv, svarer det til vægten af hele 3.677 fuldvoksne elefanter. Så meget kaffe ryger der indenbords!

 

Det er især den formalede kaffe, der fylder i indkøbskurven. Med 16.897 ton står den formalede kaffe for 77% af den samlede kaffevolumen. Vi shoppede 2.674 ton hele kaffebønner, der dermed stod for 12%, mens instant kaffe med 1.990 ton tager sig af 9% af kaffevægten. Det efterlader 504 ton til kapselkaffe, hvilket svarer til 2% af den samlede kaffevolumen.

 

 

Klik på søljediagrammet for at se det i større format.

 

Kilde: The Nielsen Company

 

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.