Volumen

2020 blev med corona et usædvanligt år. Det kan man også se på vores kaffeforbrug, der som alt andet er rykket fra det ydre sociale liv og hjem i privaten.

Det betyder, at mens der har været en stigning i kaffesalget i detailhandlen, har al den kaffe, der normalt sælges og drikkes på restauranter, caféer og arbejdspladser oplevet en stor tilbagegang fordi landet i lange perioder var lukket ned. Samlet set er volumen derfor faldet i 2020 i forhold til året før. 

Alligevel er det stadig væsentlige mængder kaffe, vi indtager hvert år. Målt i tons er danskerne meget tæt på 30.000 tons – hvert eneste år – og det er kun i 2020, at forbruget dykker en smule.

I denne graf kan du se hele udviklingen fra 2015 til 2020. 

Klik på graf for læsbar kvalitet og stor størrelse.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.