Volumen

Årene med nedlukning og corona var usædvanlige kaffeår. Vores kaffeforbrug ændrede sig markant da vi rykkede de daglige kopper kaffe fra det ydre sociale liv på arbejde og cafe, hjem i privaten.

I 2020 og 2021 så vi en markant stigning i kaffesalget i detailhandlen mens den kaffe, der normalt sælges og drikkes på restauranter, caféer og arbejdspladser lå helt stille. I 2021 endte volumen på lidt over 23.000 tons. Nye 2022-tal viser, at volumen sidste år gik tilbage og endte på 21.000 tons som er en markant tilbagegang i forhold til niveauet i 2021.  

Alligevel er det stadig væsentlige mængder kaffe, vi danskere hvert år indtager. Se hvor svimlende mange kopper kaffe det blev til i 2022

Nedenstående graf viser udviklingen fra 2014 til 2022.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation stiller gratis tværfagligt undervisningsforløb om kaffe til rådighed. Materialet er udviklet til fagene: geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne stifter i arbejdet med materialet bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.