Volumen

Danskerne fragtede i 2019* svimlende 22.070 tons kaffe hjem til køkkenskuffen. Hvis du har lidt vanskeligheder med at forestille dig det enorme tal, så er du nok ikke den eneste… for at sætte det i perspektiv, svarer det til vægten af hele 3.680 fuldvoksne elefanter. Så meget kaffe køber vi i supermarkedet… og så er kaffen vi drikker på café, restaurant og på arbejdspladsen ikke engang regnet med. 

Det er især den formalede kaffe, der fylder i indkøbskurven. Med 16.451 ton står den formalede kaffe for +70% af den samlede kaffevolumen. Vi shoppede 2.984 ton hele kaffebønner, mens instant kaffe med 1832 ton tager sig af ca. 9% af kaffevægten. Det efterlader 557 ton til kapselkaffe, hvilket svarer til 2,5% af den samlede kaffevolumen.

Klik på graf for stor størrelse.

* Opgørelse af danskernes kaffeforbrug repræsenterer salg via dansk detailhandel og ikke andre kanaler. Det betyder at den store mængde kaffe der drikkes på caféer, restauranter og på arbejdspladsen ikke er indeholdt i opgørelsen.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.