Verden

Hver eneste dag er kaffen i centrum verden over. På tværs af kulturer og landegrænser drikker vi en god kop kaffe med familie, venner og kollegaer. Også på Børsen er kaffen en råvare som er i høj kurs. Men hvor mange kopper kaffe bliver det til? Og hvor stor en import aftager de enkelte lande? Verdens kaffetal er interessant viden.

 

 

Kaffeforbrug i Europa
I perioden juni 2013 til maj 2014 var den samlede eksportmængde af kaffe på 6,5 millioner tons. Landene i EU står for 45% af den samlede import af kaffe i verden. Samlet har Europa det højeste kaffeforbrug pr. indbygger i verden med et forbrug på 2,5 millioner tons kaffe om året, hvilket svarer til 4 kilo ristet kaffe pr. indbygger pr. år. Hver dag drikker vi i Europa ca. 725 millioner kopper kaffe.

 

 

European Coffee Federation
European Coffee Federation har udarbejdet en omfattende rapport med fokus på de europæiske landes import og forbrug af kaffe. Se hvilke lande, der primært importeres kaffe fra, og hvilke kaffesorter de handler med. Rapporten viser også, at den importerede kaffe ofte eksporteres videre til andre lande uden for EU. Derudover indeholder rapporten landespecifikke tal med udvikling inden for import, eksport og forbrug, samt prisudviklingen på verdens børser.

 

Læs den fulde rapport her

 

 

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.