Verden

Kaffen binder verden sammen

Overalt på kloden samles folk om en kop kaffe. Hver eneste dag bliver der indtaget 2.25 milliarder kopper kaffe, hvilket gør kaffe til et af de mest populære drikke i verden.

Kaffe dyrkes i mere end 70 lande og Europa er den største importør. Det er især lande som Brasilien, Vietnam og Columbia, der eksporterer kaffebønner til Europa og resten af verden. Europæerne er storforbrugere af den sorte drik og står for 45 procent af importen af den samlede kaffeproduktion. Hver dag drikker europæerne i alt 725 millioner kopper kaffe.

Danmark ligger helt i top i forhold til vores nordiske naboer. Danmark er det fjerde mest kaffedrikkende land i verden – kun overgået af Finland, Østrig og Sverige. Hver dansker brygger i gennemsnit kaffe af 8,6 kg bønner om året. Det svarer til 1,24 kop om dagen. Men hvis du modregner børn og kaffefornægtere, bliver det dog til ca. fire kopper kaffe pr. dag.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.