Verden

Kaffen binder verden sammen

Overalt på kloden samles folk over en god kop kaffe. Hver eneste dag bliver der indtaget flere milliarder kopper, hvilket gør kaffe til en af de mest populære drikke i verden.

Kaffe dyrkes i mere end 70 lande og Europa er den største importør. Det er især lande som Brasilien, Vietnam og Columbia, der eksporterer kaffebønner til Europa og resten af verden. Europæerne er storforbrugere af den sorte drik og står for 45 procent af importen af den samlede kaffeproduktion. Hver dag drikker europæerne i alt 725 millioner kopper kaffe.

Danmark ligger helt i top i forhold til vores nordiske naboer. Danmark ligger helt i top som en af de mest kaffedrikkende lande i verden. Hver dansker brygger i gennemsnit kaffe af 8,6 kg bønner om året. Det svarer til 1,24 kop om dagen. Men hvis du modregner børn og kaffefornægtere, bliver det dog til ca. fire kopper kaffe pr. dag.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation stiller gratis tværfagligt undervisningsforløb om kaffe til rådighed. Materialet er udviklet til fagene: geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne stifter i arbejdet med materialet bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.