Antal kopper

Tiden med corona har haft stor indflydelse på hele verden – også vores kaffeforbrug. Selvom danskerne stadig elsker kaffe og indtager over fem milliarder kopper kaffe på et år, så er det faktisk et lille fald i 2020 i forhold til året før. 

Det skyldes, at kaffepausen i vores hverdag i høj grad er forbundet med sociale aktiviteter. Vi nyder en kop kaffe med kolleger i en velfortjent pause, eller på en café med en god ven, men i takt med, at landet blev lukket ned og mange sendt hjem fra arbejde, har det betydet, at vi har drukket en smule mindre kaffe i 2020. 

Tal fra de første måneder af 2021 viser dog, at vi igen begynder at drikker mere kaffe, når vi kommer tilbage på arbejdet, ud på restauranterne, og i det hele taget vender tilbage til livet. 

Nye tal og en opgørelse for 2020 viser, at danskerne indtog mere end 5,4 milliarder kopper kaffe. Det er stadig imponerende for et lille land med små seks millioner indbyggere.

Se udviklingen i antal kopper i årene 2015 til 2020:

Klik på graf for læsbar kvalitet og stor størrelse.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.