Danmark

Danskerne elsker kaffe

Danmark ligger helt i top når gælder opgørelsen på kaffeforbrug i verden. Vi har et stabilt højt forbrug, og det er en fast integreret del af vores hverdag, arbejde og sociale liv.

Engang bryggede vi primært filterkaffe, mens der er i dag er et utal af muligheder og kaffevarianter. Et øget udbud har gjort os endnu mere interesseret i kaffe og givet mange af os smag for mere.

I menuen til venstre findes de nyeste tal over danskernes kaffeforbrug for 2020. Her kan du i ’antal kopper’ se, hvor mange milliarder kopper kaffe vi indtager, og på siden ’Volume’ følge udviklingen over danskernes forbrug, opgjort i tons.

Da 2020 var et særligt år pga. corona og nedlukning af landet i lange perioder. Har kaffeåret 2020 været helt særligt. I pressemeddelelse fra marts 2020 ser vi nærmere på hvordan “Corona har ændret danskernes kaffevaner“.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.