Kaffe i tal

Danmark er en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. 2018 var ingen undtagelse, vi gik “all in” og en ny opgørelse viser, at vi indtog mere end 4,2 milliarder kopper kaffe!

 

Formalet kaffe lander hyppigst i de danske indkøbskurve. De malede bønner udgør 54% af det samlede kaffesalg og 77% af den samlede kaffevolumen. Til gengæld viser nye tal, at flere vælger at male bønnerne selv. Den samlede andel af hele bønner steg med 1,3 procentpoint i 2018.

 

De fleste danskere drikker i gennemsnit tre til fire kopper kaffe om dagen – mænd drikker lidt mere end kvinder. Forbruget har været konstant for mænd de seneste år, mens forbruget for kvinder er let faldende. 86 % af alle mænd og 76 % af alle kvinder drikker kaffe. Det er de 45-64-årige med grundskole som den eneste uddannelse, der drikker mest kaffe.

 

Læs mere om udviklingen – antal kopper, volumen og værdi – i menuen til venstre.

 

I nedenstående grafik kan du se lidt mere om danskernes kaffepræferencer… hvilket brand sidder på hvilken landsdel og hvilken type kaffe foretrækker vi?

 


Klik på billedet for at se det i større format.

 

 

 

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.