Kaffe i tal

Danskerne elsker kaffe. Vi mødes til en kop kaffe, vi inviterer venner hjem til kaffe, og vi brygger den til os selv, når vi har brug for en pause. Danskerne elsker kaffe, og det er en uundværlig del af vores hverdag. I de seneste år er der kommet flere varianter til, og udbuddet af kaffe har aldrig været større. 

Der er få lande i verden, hvor man elsker duften af sortbrygget kaffe mere end i Danmark. Faktisk er Danmark det fjerde mest kaffedrikkende land i verden – kun overgået af Finland, Østrig og Sverige.

Den formalede kaffe er stadig den mest solgte og udgør næsten halvdelen af det samlede salg. Men der sker en større og større spredning i forhold til, hvilke varianter, der er populære. Kaffekapslerne er i en fart blevet voldsomt populære. Det samme er brugen af hele bønner, der både bruges i maskiner og til stempelkanden.

Mens der er flere danskere, der kræser om kaffen og gerne vil bruge ekstra god tid til den enkelte kop kaffe, sker der samtidigt en vækst i instant kaffe. For rigtig mange er instant kaffe en god og hurtig måde at få en kop kaffe, som kan nydes overalt, hvad enten du er i naturen, på job eller derhjemme. 

I menuen til venstre finder du flere konkrete tal, der viser danskernes og resten af verdens kaffeforbrug – senest de nyeste tal for 2020. Vi kan roligt afsløre, at kaffen er en populær drik i det meste af verden. 

Læs pressemeddelelse om danskernes kaffeforbrug i coronaåret 2020.

I nedenstående grafik kan du se lidt mere om danskernes kaffepræferencer… hvilket brand sidder på hvilken landsdel og hvilken type kaffe foretrækker vi?


Klik på billedet for at se det i større format.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.