Nyheder

Derfor kan en kop kaffe være sundt for hjertet

Kaffe kan være sundt for hjertet, og vi drikker i Danmark i gennemsnit fire kopper kaffe hver dag. Hjerteforeningen har set på hvorfor mere end én kop kaffe kan være sundt.

 

Kaffe kan i nogle sammenhænge godt være sundt, så længe du har et moderat indtag på mellem tre og fem almindelige kopper filterkaffe dagligt. Det er en kop på mellem 150 og 300 milliliter.

 

Der er nemlig forskellige komponenter i din kaffe, som kan have en god effekt på dit hjerte såvel som dine blodkar. Kaffe indeholder en række aktive stoffer, der kan virke enten skadelige eller beskyttende i forhold til hjerte-kar-sygdom – og her er det primært brygningsmetoden, som er afgørende for, om effekten af kaffeforbruget er negativ eller positiv.

 

Læs hele artiklen her.

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation stiller gratis tværfagligt undervisningsforløb om kaffe til rådighed. Materialet er udviklet til fagene: geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne stifter i arbejdet med materialet bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.