Ingredienser:
- 3 ½ deciliter kold stærk kaffe
- 1 ¼ deciliter piskefløde til kaffeblandingen
- ½ deciliter piskefløde til de hvide toppe på ispindene
Målene her er omtrentlige. Det handler om at finde det mix af kaffe, fløde og sukker, der passer dig bedst. Til den hvide top bruges udelukkende sukkersødet fløde – uden kaffe.
Sådan gør du:
- Sød en halv deciliter piskefløde med lidt sukker. Bland, indtil sukkeret er helt opløst.
- Hæld lidt af den sødede piskefløde ned i bunden af hver ispindeform.
- Frys formene ned, indtil fløden har fået fast form. Det tager ca. en time.
- Bland kaffen sammen med piskefløden og tilsæt sukker. Bland, indtil sukkeret er helt opløst. Tilsæt mere kaffe, hvis du synes, den er for sød – og mere sukker, hvis den ikke er sød nok.
- Køl blandingen lidt af i køleskabet (ca. 20 minutter)
- Hæld derefter den afkølede kaffeblanding ned i ispindeformene. Hæld i til randen.
- Sæt pindelåget på ispindeformene.
- Sæt ispindene ind i fryseren.
- Frys pindene helt ned og spis med velbehag efter 4-5 timer eller dagen derpå.