Opskrifter

Slikkepinde

Kaffe er ikke kun noget, man kan drikke. Følg opskriften nedenfor og lav dine egne, lækre slikkepinde med kaffe.

 

Til 8-10 stk. slikkepinde skal du bruge:

 

Ingredienser:

  • 225 g. sukker
  • ⅓ kop stærk brygget kaffe (jo stærkere kaffen er, jo bedre!)
  • 1 spsk. glukosesirup
  • ½ tsk. kakaopulver
  • ½ tsk. kanel
  • Smør til bradepande
  • 10 små træpinde

 

Sådan gør du:

  1. Bland sukker, kaffe, glukosesirup, kanel og kakaopulver i en lille gryde.
  2. Placer gryden over medium varme indtil sukkeret er opløst.
  3. Brug et termometer i gryden og opvarm blandingen til 140 grader. Blandingen kan godt sprutte og boble lidt.
  4. Smør bradepande godt med smør og placer pindene med god afstand, da blandingen spredes.
  5. Fjern gryden fra varmen og brug metal ske til at hælde blandingen over enden af pinden.
  6. Lad dem afkøle ved stuetemperatur indtil de hærdes. For at fjerne slikkepindene fra bagepladen, skub forsigtig med en ske.
  7. Pak eventuelt ind i cellofan og bånd eller i lufttæt beholder. Forbliver friske i 1 måned.

 

 

Kilde: Merrild

 

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.