Opskrifter

Cold brew coffee

Ingredienser:

  • Friskristet kaffe
  • Kalkfattigt vand
  • Kværn
  • Vægt

 

Du skal bruge 100-120 gram frisk formalet kaffe pr. liter vand.

 

 

Sådan gør du:

1. Kaffe formales groft, som til stempelkande.
2. Koldt vand hældes over kaffen i en beholder.
3. Lad kaffen stå på køl i alt mellem 6-24 timer.
4. Smag løbende på kaffen for ønsket resultat.
5. Når ønsket resultat er opnået, filtreres kaffen gennem et kaffefilter eller kaffen tages op af beholderen.
6. Server over isterninger.

 

Kilde: Kontra Coffee

 

Er du lærer?

Dansk Kaffeinformation tilbyder et spændende tværfagligt undervisningsforløb om kaffe. Materialet er udviklet til eleverne i udskolingen og inddrager elementer fra geografi, biologi, samfundsfag og historie. Eleverne vil i materialet stifte bekendtskab med bl.a. handel og råvarer, sundhed, dyrkning og høst samt kaffens historie og rolle i samfundet.