10 gode råd

1. Friskmalet kaffe giver den bedste smag

2. En nyåbnet pose kaffe skal helst forbruges over 1-2 uger

3. Kaffe opbevares bedst i en lufttæt dåse så bevares alle kaffens smagsnuancer

4. Benyt den rette dosering: ca. 7 gram pr. kop og ca. 45 gram til 1 liter vand

5. Formalingsgrad = groft til stempelkaffe, fint til filterkaffe, ekstra fint til espresso

6. Lad vandet “koge af” i ca. 45 sekunder, inden vandet hældes over bønnerne

7. Kaffe i stempelkande – lad kaffen trække ca. 4 minutter før stemplet trykkes ned

8. Kaffe skal drikkes friskbrygget – efter ca. 30 minutter begynder kaffen at blive bitter

9. Uanset bryggemetode skal “kaffemaskine” altid være helt ren

10. Brug rørsukker i kaffen – den karamelagtige smag fremhæver kaffens aroma