Verden

Hver eneste dag er kaffen i centrum verden over. På tværs af kulturer og landegrænser drikker vi en god kop kaffe med familie, venner og kollegaer. Men også på Børsen er kaffen en råvare som er i høj kurs. Hvor mange kopper kaffe det bliver til? Og hvor stor en import aftager de enkelte lande? Verdens kaffetal er interessant viden.

Kaffe forbrug i Europa
I perioden juni 2013 til maj 2014 var den samlede eksportmængde af kaffe på 6.5 millioner tons. Landene i EU står for 45% af den samlede import af kaffe i verden. Samlet har Europa det højeste kaffeforbrug pr. indbygger i verden med et forbrug på 2.5 millioner tons kaffe om året, hvilket svarer til 4 kilo ristet kaffe pr. indbygger om året. Hver dag drikker vi i Europa ca. 725 mio kopper kaffe.

European Coffee Federation
Har udarbejdet en omfattende rapport med fokus på de Europæiske landes import og forbrug af kaffe. Se hvilke lande, der primært importeres kaffe fra og hvilken kaffesorter de handler med. Rapporten viser også at den importerede kaffe ofte eksporteres videre til andre lande uden for EU. Derudover indeholder rapporten lande specifikke tal med udvikling indenfor import, eksport og forbrug samt prisudviklingen på verdens børser.

Læs den fulde rapport